Stad Oostende zet de laatste jaren fors in op een nette stad en richt hierbij haar pijlen in het bijzonder op hondenpoep. Dagelijks zijn de stadsdiensten in de weer om de straten netjes te maken en die zo te houden. Met gerichte acties zetten de stadsdiensten nog een tandje bij. Maar ook Oostendenaars kunnen mee strijden door hondenpoep te melden.
Hondenpoep zelf melden
Elke stad of gemeente wordt geconfronteerd met fenomenen zoals sluikstorten of hondenpoep. Stad Oostende nam al heel wat initiatieven om hieraan tegemoet te komen. Maar ook inwoners kunnen hondenpoep melden via O-punt. Stad Oostende stuurt er op haar beurt een team op af om het zaakje op te ruimen.
“‘Via het meldpunt O-punt kunnen inwoners hondenpoep melden. We nemen die signalen ernstig, de stadsdiensten gaan er meteen mee aan de slag. Dit jaar werden via O-punt trouwens al 58 meldingen gedaan over hondenpoep. De burger wil een nette stad, dat bleek opnieuw uit onze tweede burgerbevraging. We roepen dus op om overlast steeds te melden.” – Burgemeester Bart Tommelein
De Stad heeft al vele maatregelen in de strijd tegen hondenpoep ondernomen. Zo blijven de gemeenschapswachten de komende periode hondenbaasjes extra sensibiliseren en informeren. Hondenpoepzakjes horen thuis in een afvalkorf of hondenpoepbuis en mogen in geen geval in de riolering worden gedeponeerd. Ook werden er 40 mobiele sensibiliseringsborden op hotspots geplaatst met hierop “hondenpoep laten liggen? #wiedoetdatnu”. In haar strijd tegen hondenpoep plaatste Stad Oostende ook 189 hondenpoepbuizen in Oostende.
Als Stad leveren we heel wat inspanningen om onze straten vrij van hondenpoep te houden. Zo hebben we al heel wat hondenpoepbuizen geplaatst en plaatsen we sensibiliseringsborden op de hotspots. Hondenbaasjes die de hondenpoep van hun viervoeters opruimen worden beloond en krijgen een hondenpoepzakhouder als dank om samen onze straten netjes te houden.